Ebédeljünk valami könnyűt, és egészségeset!
Hozzávalók: 1-zacskó saláta keverék, fél szál kígyóuborka, 5db kisebb paradicsom, 1db tv paprika, 2-szál újhagyma, 1b vöröshagyma.
Hozzávalók a sajtos öntethez: 1-kiskanál delikát, 1-evőkanál vaj, 3-szelet lapka sajt, 1-kiskanál liszt,csipetbors,1-evőkanál tejföl.
Elkészítés: A következő receptet mindazoknak ajánlom, akik szeretik a salátás ételeket.
Egy tányérra rápakoltam a megmosott, és feldarabolt saláta keveréket. Majd a kígyó uborkát, a hagymákat, a paradicsomot, és végül a paprikát szintén átmostam, és apróra szeleteltem, és rászórtam a salátára. Egy pár percre félre raktam, míg elkészítettem rá az öntetet.
Egy serpenyőbe vizet engedtem, és hozzáadtam a delikátot, és a vajat, és jól összefőztem. Bár én szeretem az új hagyma szárát is felhasználni ételekhez, és aprítottam egy kicsit a delikátos lébe.
Jól elkavartam, és belehintettem a borsot. Ezután belekanalaztam a tejfölt.
3-darab lapka sajtot megszabadítottam a csomagolásától, és a kezemmel belecsipegettem, és jól megkavartam. Utána lehúztam a tűzről, és 1-sikanál lisztet rászitáltam. Mikor jól eldolgoztam a masszát visszatettem a tűzre, és kis lángon közép sűrű öntetet főztem.
Vigyáztam, hogy le ne égjen.
Picit vártam, és rácsurgattam a salátára, és díszítettem még paradicsommal, és sajttal.
De lehet az öntetbe főzni sonkát, aki szereti.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 30 perc
Saláta sajtos öntettel: