Egy friss szelet házikenyérnél nem is kell jobb!
Hozzávalók: 1db tojás, 300ml langyos víz, 1 teáskanál só, fél kg liszt, 2 teáskanál cukor, 1 teáskanál szárított élesztő, 25g puha vaj.
Elkészítés: Sokat gondolkodtam azon, hogy kipróbálom az itthon sütött kenyeret, mert nagyon finom frissen, és laktató, na és persze egészséges, hiszen kitudja a boltokban található, péksüteményekben mi van.
Egy tálba a tojást belecsurgattam, és enyhén felvertem. Majd hozzáadtam a langyos vizet, sót, és a kenyérsütőgép üstjébe borítottam.
Ezután a lisztet beleszórtam, és a közepébe egy mélyedést fúrtam. A mélyedésbe raktam az élesztőt, és köré szórtam a cukrot, végül a vajat elosztottam a sarkokba.
A gépet a „normál” programon közepes barnaságra beállítottam, és készre sütöttem.
A kész kenyeret nem vettem ki a gépből azonnal, hanem meg vártam, míg kicsit hűl, mert így könnyebb kivenni az üstből, és a dagasztó kar sem marad a forró péksüteményben.
Az enyhén meleg kenyeret lehet utána szeletelni, és fogyasztani!
Isteni finom lett, és óriási különbség van a bolti, és a házi kenyér közt, hiszen laktatóbb, és érezni lehetett, hogy benne volt az alapanyag!
Ajánlom mindenkinek egy tányér ebéd mellé! :)
Jó étvágyat kívánok!
Házi kenyér:
Házikenyér
2011.05.13. 11:19Címkék: kenyér olcsó ételek egyszerű
A bejegyzés trackback címe:
https://konnyen.blog.hu/api/trackback/id/tr772900322
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.05.18. 12:44:12
A tojás meg vaj fölösleges bele, a szárított élesztőt meg pontosítanám egy 7 g-s zacskóra az egyszerűség kedvéért (konzervatívak kedvéért: 25 g rendes élesztő). Én évek óta így sütöm a kenyeret. Ja, és nem kenyérsütő gépben, hanem sütőben. Nem igazán macerásabb (az effektív meló kimerül a hozzávalók pár percnyi összegyúrásában, aztán már csak keleszteni kel, és időben sütőbe rakni), viszont az összhatás sokkal kenyérszerűbb :-)