Hozzávalók:
50 dkg háztartásikeksz
4 db alma
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
2 dl tej
1 evőkanál liszt
20 dkg darált dió
Elkészítés:
A dió, és az alma elkerülhetettlen a karácsonyi készülődéskor.
Mi lenne ,ha ezt a kettőt összevegyítenénk?
Elővettem egy alufóliatálat, majd a kekszreszelékkel vastagon bevontam az edény alját.
Az almákat meghámoztam, és megfőztem, utána 3db gyümölcsöt nagylyukú reszelőn lereszeltem.
A maradék 1 almámat késsel apró kockára felszeleteltem, ezután hozzáborítottam a már lereszelt gyümölcshöz, és vaníliás cukorral megszórtam, és jól megkavartam.
Egy pár percre félretoltam, míg elkészítettem a masszámat.
Egy lábasba borítottam a tejet, és hagytam forrni, mindezután a lisztet hozzákavartam, és sűrűre főztem kis lángon. A végén a cukrot is hozzáadtam,és hagytam hűlni, de úgy hogy a mosogatóba engedtem vizet, és az edényt beleállítottam.
Pár perc elteltével az édes masszába a dió felét beleszórtam, és fakanál segítségével eldolgoztam.
Az alufóliatálat elővettem az alján az édes reszelékkel, erre rátettem a kinyomkodott reszelt almát, utána a kekszet, majd a diós masszát. Még egy réteget csináltam, és a végén a felkockázott gyümölcsöt pakoltam az édesség tetejére, és jó bevontam a maradék dióval.
A kész süteményt egy párpercre a hűtőbe toltam a töltelék miatt, majd vizes késsel felszeltem, és már fogyasztható is.
Nagyon egyszerű, és gyorsan elkészíthető!
Ajánlom mindenkinek az ünnepekre!
Ünnepi diós almás: