Hozzávalók: ( 2 főre)
10 dkg párizsi
2 szelet lapkasajt
fél fej vöröshagyma
6 szelet kenyér
2 db tojás
Elkészítés:
Ha már végképp unod a megszokott reggeliket!
Előkészítettem a felvágottat, a sajtot, és a hagymát, majd apró darabokra szeleteltem.
Hat szelet kenyeret egy vágódeszkára helyeztem, és levagdaltam körbe a héját.
Minden egyes kenyeret kettévágtam, azután egy fél szelet kenyeret fogtam, és a már felaprított sajttal, hagymával, és baromfival betöltöttem. Picit bevizeztem a kezem és golyókat formáltam a töltött kenyérből, de úgy hogy a labda tartalma ne látszodjon ki.
Egy tányérba beleütöttem a két tojást, és beleforgattam a golyókat, mindezután forró olajban 1-2 percig sütöttem.
Ahogy kész lett szalvétára szedtem, és fokhagymás tejföllel lecsurgatva hozzá forró citromos teával lehet fogyasztani.
Ízre kicsit a húsos palacsintára hasonlít.
Jó étvágyat!
Töltött bundásgolyó