Kiskarácsony, nagykarácsony kisült-e már a kalácsom?
Ha kisült már ide véle had egyem meg melegébe!
Hozzávalók: 175g cukor, 175g puha vaj, 1csomag vaníliás cukor, 2db tojás, 225 g liszt, 2teáskanál sütőpor, 60g étcsokoládé.
Elkészítés: Egy négyszögletes formát kikentem vajjal, és a sütőt bekapcsoltam, hogy jól átmelegedjen, mire hasznát szeretném venni.
Habosra kevertem a vajat a cukorral, majd hozzáadtam a vanília cukrot, a tojásokat, és végül beleszórtam a lisztet, és a sütőport.
A masszát két adagra osztottam. Az egyik adag nyers tésztát belecsurgattam a formába, és jól elsimítottam a tetejét. A másik adag masszába belekevertem az olvasztott csokoládét, és a már formába lévő tésztára folyasztottam.
Előmelegített sütőbe tettem, és 190 fokon addig sütöttem, míg nyomásra rugalmas kalácsot nem kaptam. (30-35 percig) sütöttem.
Azt nem tudom meg mondani meddig áll el, mert gyorsan fogyott! :)
Jó étvágyat kívánok!
Ünnepi kakaós kalács:
Ünnepi kakaós kalács
2010.11.20. 12:42Címkék: karácsony olcsó recept ételek kalács sütemény egyszerű könnyen
A bejegyzés trackback címe:
https://konnyen.blog.hu/api/trackback/id/tr442461029
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.