Cukrászdában megvásárolható édességet otthon is el tudjuk készíteni!
Hozzávalók tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg zsír, 2dl víz, 4db tojás, csipet só, 1dkg porcukor.
Hozzávalók a töltelékhez: tejszínhab, tej, kakaó, 1-evőkanál cukor, 1-evőkanál vaj.
Elkészítés: Elővettem egy lábast, és beleöntöttem a vizet, cukrot, zsírt, sót, és nyílt lángon felforraltam, majd kevergetés közben a lisztet is hozzáadtam. Folytattam a folyamatos kavarást, és hozzácsurgattam a tojásokat, és simára eldolgoztam. Ezután sütőpapírral béleltem ki a tepsit, és nyomózsákból, hosszú csíkokat halmoztam a papírra.
Én forró 220 fokos sütőbe helyeztem, és készre sütöttem.
Fontos: Nem szabad nyitogatni a sütőajtót, mert összeesik a tésztánk.
Amíg kihűlt az édesség megcsináltam a csoki öntetet a tetejére. Egy zománcos kisebb edénybe szórtam a cukrot, a vajat, mikor felforrt rá a kakaót, és végül a tejet. Sűrű öntetet főztem.
A kihűlt süteménybe tejszínhabot nyomtam, és vastagon leöntöttem a csokoládéval.
Isteni lett, és nagyon finom ajánlom akármilyen összejövetelre!
Jó étvágyat! :)
Tejszínes roló: