Valami egészségesre, és könnyedre vágysz? Akkor a következőt készítsd el!
Hozzávalók: 2 főre: 2db csirkemell, 2dl víz, csipet bors, 2 kiskanál delikát, ízlés szerint majoránna, 1 fej vöröshagyma, 1dl tejföl, 1db tojássárgája, pár szelet lapka sajt,(vagy reszelt trappista sajt), 2-3 gerezd fokhagyma, 20dkg vaj, 1 evőkanál liszt.
Elkészítés: A csirkemell filét jó alaposan megmostam, majd apró darabokra vágtam kés segítségével, és egy serpenyőbe helyeztem. Rá öntöttem 2 dl vizet, és 10 dkg vajat a tetejére lapátoltam. Közepes lángon kavargattam, közben a következő fűszerekkel ízlés szerint ízesítettem: delikáttal, borssal, és végül majoránnával. Pár percig pároltam, ezután a hagyma felét apró kockára daraboltam, és a csirkéhez adtam.
Tíz percig hagytam, még főni.
Egy kisebb zománcos formát ki kentem a maradék vajjal, és a készre párolt baromfit belecsurgattam.
Fakanál segítségével a tetejét jól elsimítottam.
Egy kisebb tálat fogtam, és belefolyasztottam a tejfölt, és hozzá adtam a tojássárgáját, és a lisztet.
Jól eldolgoztam, és még ebbe a masszába szórtam 10 deka reszelt sajtot, és bár én hogy még finomabb legyen, fokhagymát zúztam rá.
A csirkére pár darab szeletelt sajtot pakoltam, és erre rá locsoltam a fokhagymás keveréket.
Még reszeltem egy kis sajtot a tetejére, és 180 fokon fél óra alatt kész lett a sajtos csirkém.
Isteni lett, ahogy összesült a sajttal!
Párolt káposztával, vagy sült hasábburgonyával lehet tálalni!
Jó étvágyat kívánok mindenkinek! :)
Elkészítési idő: 30 perc
Boldog Új Esztendőt!
Könnyű csirke falatkák: