Chipset meglehetősen könnyen tudunk készíteni, ha oda figyelünk pár dologra!
Hozzávalók: olaj, burgonya, só.
Elkészítés: Egy nagyobb tálat kibéleltem egy tiszta konyharuhával, és félre toltam. Majd a burgonyákat egyenként meghámoztam, és jól átmostam. Törölgetővel megtörölgettem a krumplikat, és a kibélelt edénybe szeletelővel hajszál vékony karikákra szeleteltem mindegyiket.
Ezután egy másik konyharuhával befedtem a még nyers karikákat, és pár percig hagytam, hogy minél szárazabb legyen a burgonya. Hiszen, ha meleg olajba tesszük a vizes burgonyát egyrészt, csapni fogja az olajat, másrészt pedig nem sül ropogóssá, mint a chips. Ez a titka forró olajba kell készre sütni, és nem szabad, hogy nagyon vizes legyen a burgonya, és persze minőségi krumpliból készítsük.
Az olajat jól meghevítettem, és a fél száraz karikákat belepakoltam, és jól, átsütöttem. Figyeltem arra, hogy ne süssem nagyon meg, mert hirtelen készre sült a burgonyám.
Aztán szalvétára kiszedtem, és sóztam.
Aki szereti, paprikázhatja isteni finom úgy is.
Ajánlom mindenkinek a házilag elkészített chipset, mert nagyon finom, ha jól el van készítve, és egyszerű is, és persze jóval olcsóbb, mint a bolti!
Jó étvágyat kívánok! :)
Chips házilag:
Chips házilag
2011.05.07. 21:16Címkék: burgonya olcsó ételek sült egyszerű könnyen
A bejegyzés trackback címe:
https://konnyen.blog.hu/api/trackback/id/tr92885920
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.