Olcsón, és könnyedén készítsünk egy tányér gazdag levest!
Hozzávalók: ízlés szerint delikát, 1 szelet vöröshagyma, vegyesen zöldségek (répa, borsó, karfiol, fehérrépa, brokkoli,), 2 evőkanál rizs, 1 evőkanál tejföl.
Elkészítés: Egy közepes méretű lábast vettem segítségül, majd a háromnegyedéig vizet engedtem bele. Ízlés szerint delikátot szórtam a zománcos edénybe, ezután egy vöröshagymát megszabadítottam a héjától, és egy szeletet a levesbe tettem. A zöldségeket megtisztítottam a szennyeződésektől, és kés segítségével egyenként megpucoltam őket. Vágódeszkára helyeztem a répát, brokkolit, és apró darabokra vágtam mindet. Mikor ezzel is kész voltam a delikátos vízbe beledobáltam a felaprított zöldségkeveréket, és fedő alatt hagytam félig megfőni.
Addig a rizs szemeket átválogattam, és vízzel átmostam. Amikor a leves tartalma félig megpuhult beleszórtam a rizst is, és készre főztem.
Amint kész lett az ételem tányérba mertem belőle, és egy kisebb kanál tejfölt kavartam hozzá.
Egyszerűen isteni ízt adott a sok zöldség, és a tejföl! :)
Ajánlom mindazoknak, akik savanyítottan szeretik a levest!
Elkészítési idő: 25 perc
Savanyított zöldségleves: