Hozzávalók:
½ l tej
2 evőkanál kristály cukor
3 marék rizs
1 cs. vaníliás cukor
1kisebb kiszerelésű poharas vanília ízű puding
nutella (lehet táblás csoki is)
Hozzávalók az öntethez:
1kisebb kiszerelésű tejföl
fahéj
1cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Egy zománcos edénybe borítottam a tejet beleszórtam a cukrot, majd az egyik csomag vaníliás cukrot, és hagytam hogy jól felforrjon. Addig a rizs szemeket ki válogattam, és átmostam, majd mikor már forrt a tejes lé beleraktam az átválogatott szemeket, és jól elkavartam. Sűrű kavarás mellett készre főztem, és pici cukorral meghintettem, hogy ne bőrösödjön a teteje. A mosogatóba pakoltam az edényt, és alá hideg vizet engedtem, hogy hamar kihűljön. A hideg édességbe fakanál segítségével belekanalaztam egy poharas vaníliás pudingot, és vizes kézzel diónyi gombócokat formáltam az egész masszából, közben mindegyik közepébe egy kiskanál nutella kenhető csokoládé krémet tettem, és így halmoztam tányérra a golyókat. Mindezután elkészítettem az öntetet a desszertre. A tejfölt egy bögrébe csurgattam, majd ízlés szerint fajhéjat kavartam hozzá, és vaníliás cukrot. Ezzel borítottam le, és már lehet fogyasztani.
Jó étvágyat!
Töltött rizslabda: