Már nincsenek meg a tavalyi díszek? Az ideiek garantáltan nem lesznek meg!
Mert megesszük.
Hozzávalók:
1tábla tejcsokoládé ( akármilyen lehet)
1 kiskanál kristálycukor
1 kiskanál napraforgóolaj
1 db bonbonos doboz
1 tekercs ezüst színű szalag
díszgyöngy
fehércérna
Elkészítés:
Egy lábasba vizet engedtem, és forrni hagytam, utána egy üvegedényt ráhelyeztem, és beletörtem a csokit. Ráborítottam az olajat, és addig kavartam míg megolvadt az édességem.
A bonbonformákat teleöntöttem a híg édes masszával, és hagytam egy félórát, hogy jól megdermedjen. A szilárd csokiformákat kipattintottam a műanyag dobozból, és egy tányérra pakoltam. Egy tűt kerestem, és fehércérnát fűztem bele, azután az egyik édesformát a kezembe vettem, és tűvel átszúrtam, majd a fehércérnából akasztót készítettem.
Így jártam el az összes ehető dísszel. Kicsit üresnek éreztem így a díszt, fogtam és az összes akasztóra egy masnit kötöttem a szalagból.
Ezután a csokidíszeket benedvesítettem, és beleforgattam kristálycukorba, végül díszgyöngyökkel tettem még színesebbé.
További kellemes készülődést kívánok az ünnepekre mindenkinek!
Ünnepi ehető díszek: