Mire tudjuk még használni a kockacukrot?
Hozzávalók a gyertyatartóhoz: 28db-kockacukor, 3-evőkanál kristálycukor, 1db-gyertya, díszítés a tetejére szegfűszeg.
Elkészítés: Nem csak ételek, és különböző italokhoz tudjuk felhasználni a cukrot.
A kockacukrokat előkészítettem, majd kerestem egy gyertyát. Ezután egy kisebb lábasba beleszórtam a kristálycukrot, és folyamatos kavargatással megolvasztottam. Fogtam egy fülpiszkálót és óvatosan belemártottam a folyékony mázba, és a cukrokat elkezdtem összeragasztani az oldaluknál. 16db cukrot ragasztottam össze fektetve, úgy hogy egy négyzetet kaptam. Mikor ezzel megvoltam a négyzetnek mind a négy sarkát bekentem ragaccsal, és ráhelyeztem szintén fektetve a cukrot. Vigyázni kell a összerakásnál, hogy minél kevesebb cukormázzal dolgozzunk, hogy ne égessük meg a kezünket, és ne látszódjon meg a cukrok között a máz. Majd a gyertyát a közepére tettem, és 8db-cukorral körberaktam, de úgy, hogy itt már állítva pakoltam rá a cukrot.
Végül díszítettem a tetejét szegfűszeggel.
Én hagytam 2- órát száradni, hogy szét ne essen.
Kicsit macerásnak tűnik a leírtak alapján, de meg éri, mikor megpillantjuk a végeredményt. :)
Elkészítési idő: 30- perc
Gyertyatartó: