Csirkével készítsünk ebédet!
Hozzávalók: 2-nagyobb csirkemell, csipet só, csipet bors, 1-evőkanál vaj, 1-paradicsom, (lehet konzerves is), 3-szelet-lapka sajt, 1-evőkanál liszt, fél-kiskanál mustár, 1-kiskanál olaj.
Elkészítés: Azoknak ajánlom ezt a receptet, akik szeretik a könnyen, és gyorsan elkészíthető csirkés ebédet.
A csirkemelleket jól megtisztítottam, és kerestem egy nagyobb alufólia papírt, és rá helyeztem a húst.
Mindkét oldalát sóztam, és borsoztam, majd pici olajjal meglocsoltam. Ezután a sütő rácsaira raktam, és 20-percig sütöttem.
Mikor letelt a sütési idő átpakoltam a húsokat egy tűzálló edénybe. 1-evőkanál vajat olvasztottam alá, és a következőket adtam a csirkéhez: apróra szeletelt paradicsomot, (vagy sűrített paradicsomot), felszeletelt lapka sajtot, ízesítettem mustárral, és a végén a lisztet hozzá szórtam. Jól elkavartam, de óvatosan, hogy a mell filé ne szakadjon szét.
Így sütöttem még 5-percig, és egy sűrű szaftot kaptam.
Egy nagyobb tányérra kiszedtem a húst rá szaftot, és mellé sütöttem karikára szelt burgonyát.
Amit a csirke elkészítése közben csináltam.
Alufólia papírra kentem pici vajat, és rá szeltem vékony burgonya szirmokat, és fűszereztem delikáttal, majd alul a sütő rácsán készre sütöttem.
Nagyon finom ízt adott a paradicsompüré ennek az ételnek!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc
Szaftos csirkemell:
Szaftos csirkemell
2010.09.29. 08:20Címkék: csirke olcsó recept ételek könnyen
A bejegyzés trackback címe:
https://konnyen.blog.hu/api/trackback/id/2331364
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal