Előételek miatt lesz kiadós csak igazán egy ebéd!
Hozzávalók: 1-evőkanál étolaj, 1-fej vöröshagyma, pár darab érett paradicsom, ízlés szerint só, cukor, csipet petrezselyemzöld, 1-evőkanál rizs, 1-szelet tv-paprika, 2dl-sűrített paradicsomlé.
Elkészítés: Szeretem a leveseket, mert számomra nem teljes az ebéd nélküle.
A paradicsomokat jól megmostam, és apró szeletekre vágtam, és egy kisebb lábasba beledobáltam, majd vizet engedtem rá, és jól átfőztem. Közben egy zománcos edénybe belecsurgattam az olajat, és a hagyma háromnegyedét feldaraboltam, és az olajba hajítottam, és hagytam pirulni. Amikor már aranysárgára sült a hagymám lehúztam a tűzről, és hozzá adtam a lisztet, és jól elkavartam vigyázva, hogy ne legyen csomós. Utána a jól megfőzött paradicsomot, átszűrtem és a levét hozzálocsoltam a rántáshoz. Kavartam pár percig, hogy összeforrjon, és közben beleöntöttem a sűrített paradicsomlét. 2dl vizet folyasztottam rá. A maradék hagymát egészben belehelyeztem, és a paprikából is szeleteltem hozzá.
A petrezselyemzöldet megtisztítottam, és egy csipetnyit a levesbe aprítottam. Nem maradt más hátra, mint ízesíteni sóval, és cukorral. Jól összefőztem, és mikor már majdnem kész voltam a levessel 1-evőkanálnyi tisztított rizst raktam bele, és puhára főztem.
A készre főtt ételt lehet tányérba merni, és megszórhatjuk még egy pici petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Elkészítési idő: 40 perc
Paradicsomleves: