Készítsünk darált húsból, és gombából valami különleges ebédet!
Hozzávalók a gombóchoz: fél-kg darált hús (sertés), csipet só, csipet delikát, ízlés szerint fekete bors, 1-db nagyobb fej gomba.
Paradicsomos öntethez: 1-evőkanál étolaj, fél-fej vöröshagyma, fél-liter sűrített paradicsom, ízlés szerint só, cukor.
Elkészítés: Biztosan ismeritek a paradicsomos gombócot, de mivel volt itthon gombám, így gondoltam kipróbálom ezt a variációt.
Egy tálat fogtam, és a darált húst bele raktam, majd ízlés szerint sóztam, borsoztam, és szórtam rá delikátot is.
Jól összedolgoztam, és a nyers masszából diónyi gombócokat formáltam. A gombát jó alaposan megmostam, és apróra felvágtam. Ezután a már kész darált húsos gombócokat egyenként megfogtam, és az ujjammal egy pici rést vájtam, és oda töltöttem a gombámat. Majd a kezemmel visszaformáltam, hogy ne látszódjon ki a gomba.
Közben egy lábasba vizet engedtem, és forrni hagytam. Egyenként óvatosan a fövő vízbe helyeztem a húsos galacsinokat, és készre főztem.
Már csak a szósz maradt hátra.
Egy kisebb zománcos edénybe csurgattam az olajat, és rászórtam a felaprított hagymát. Fakanál segítségével pár percig kavargattam, utána rálocsoltam a sűrített paradicsomot. Pici vizet adtam hozzá és így is megforgattam a szószt.
Ízlés szerint sóztam, és cukroztam.
Pár percig főztem, és a már kész gombócokat kiszedtem egy tányérra, és a paradicsomos öntetből kanalaztam a tetejére.
Nagyon finom lett, és igazán különleges ízt adott a gomba ennek az ételnek!
Ajánlom mindenkinek ezt a variációt!
Jó étvágyat!:)
Elkészítési idő: 40 perc
Gombás húsgombóc: