Itt kedvedre találhatsz pár olyan trükköt, ami a konyhádban jól jöhet!
Rántáskészítésnél mindig gondot szokott jelenteni, hogy csomós lesz, és túl sűrű, és sorolhatnám.
Tipp: Ha lehúzzuk a tűzről, majd felöntjük egy pohár vízzel, ezután 5 percet várunk, és habverővel átkeverjük jól. Így végeredménynek nagyon szép csomómentes rántást kapunk.
Héjában főtt krumpli esetében túl sok macera szokott lenni azzal, hogy eltávolítom a héjától, túl forró, és égeti a kezünket pucolásnál.
Tipp: Én egy könnyebb, és gyorsabb variációt szoktam alkalmazni, mikor burgonyát főzök.
Burgonyatörővel megtöröm, és közben villával kikapom a levált héjat.
Ettől megóvom magam az időigényes munkától, és valóban pillanatok alatt kész vagyok.
Nagyobb mennyiségű kaprot, petrezselymet, vásárolunk, gond szokott lenni az eltárolásánál.
Tipp: Ha hosszabb ideig szeretnénk, hogy elálljon, így nem kell mást tenni, mint egy papírtörölközőbe beletekerni, és FEKETE színű zacskóba rakni.
Fontos, hogy ne érje fény, tehát tovább megőrzi a minőségét.
Mosogatásnál a nokedli szaggató tisztítása elég problémás szokott lenni, hiszen nekem a szivacsomat minden alkalommal ki kell dobnom, mert a nyers tészta rátapad, és utána használhatatlan lesz.
Tipp: Kizárólag hideg vízzel, és egy masszívabb konyhakefével tudjuk letisztítani. Ha melegvízzel tesszük ugyan ezt, sajnos elbúcsúzhatunk újabb mosogató ruhától.
Nyáron milyen jól esik egy kis hűsítő. Egy pohár hideg üdítő, vagy ital beledobunk jégkockát, és felfrissülünk már is. Bár nem mindenkinek van otthon jégkocka tartója, és nem is kell azonnal boltba szaladni, hiszen erre is van egy olcsó, és praktikus megoldás.
Tipp: Különleges jégkocka formákat tudunk készíteni, ha egyes bonbonfajták műanyag tartóiban fagyasztjuk ki a vizet.
Remélem, tudtam segíteni ezzel a pár hasznos információval!