Itt megtalálhatod mindazokat a trükköket, amiket a mindennapokban használni tudsz a konyhádban!
 
Fontos, hogy sok vitamint vigyünk be a szervezetbe, ezért jó, ha gyümölcsből nagyobb mennyiséget vásárolunk. Én egyszerre több fajtát veszek.
Fontos: Egy gyümölcstálba szoktam tenni, és fokhagymát rakok közé, így sokáig eláll, és persze nem penészedik meg.
Több napot is nyerhetünk, ha ezt a variációt kipróbáljuk.
 
 
Tojásfőzésnél mindig gond szokott lenni, hogy meddig kell főzni, és mit is tegyünk a vízbe, hogy könnyedén le tudjuk szedni a tojás héját. 
Fontos: Én sót szórok a fövő vízbe, és öntök bele egy kis zsiradékot. Ettől biztosan egyben marad a tojás, és nagyon szépen le tudom húzni a tojás héját.
Így biztosan szép szeletek kerülnek akár rakott krumplira, vagy akár szendvicsre is.
 
 
Húsok, gombák panírozásánál általában az emberek szenvedni szoktak, hogy nem egyformán tudjuk bepanírozni, és persze idő igényes. Arról nem is beszélve hullik ki a tányérból a liszt utána sokat kell takarítani.
Fontos: Nem tányérban, hanem fedeles dobozban szoktam végezni a panírozást. A megpucolt, megtisztított gombákat először a lisztes dobozba teszem, majd összerázom kicsit ( nem törik szét a gomba), utána jöhet a tojásos doboz, szintén megrázom, és végül a zsemlemorzsa.
Ezzel a módszerrel gyorsabban megvagyunk, és nem beszélve arról, hogy több dolgot lehet egyszerre panírozni, és egyenletesen, szépen be tudjuk vonni a gombákat.
 
 
Szárnyasok sütésénél nem mindig sikerül finom ropogósra sütni a húst. 
Fontos: Akár zsírral, akár vajjal öntözésnél célszerű egy kis szalicilt szórni a zsiradékba.
Ez biztosan ropogóssá varázsolja a sültet.
 
 
Sokak számára gondot szokott okozni vagy legalábbis nálam állandóan hogy a konyhában sütés, főzés közben terjengő kellemetlen ételszag, ami sajnos a végén már az egész házat átjárja.
Fontos: Egy gyertyát szoktam ételkészítésnél gyújtani, így meg akadályozom azt, hogy a szagok ne vegyék át az egész lakást.

Remélem, tudtam adni egy pár jó hasznos tanácsot! :)
 
 
 
 
 
 

Címkék: konyha olcsó egyszerű praktikák könnyen

A bejegyzés trackback címe:

https://konnyen.blog.hu/api/trackback/id/tr312096282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása