Kényeztessük szeretteinket valami különleges ebéddel!
Hozzávalók:
15dkg birkamáj
1db tojás
1 szelet kenyér
½ fej vöröshagyma
bors
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
ízlés szerint delikát
fokhagymapor
majoranna
só
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítva, és felszeletelve egy lábasba beleraktam, és felöntöttem annyi vízzel , hogy bőven ellepje. A hagymát a héjától megszabadítottam, és a felét a felkészített zöldségek közé beledobtam. Delikáttal ízesítettem, és lefedve hagytam közepes lángon főni. Addig a birkamájat alaposan megtisztítottam, és egy tálba kézi reszelő segítségével lereszeltem. Hozzá adtam a maradék hagymát apróra vágva, és egy kisebb szelet kenyeret jól beáztattam, és a belsejét bele csipegettem, majd szórtam hozzá ízlés szerint: sót, borsot, fokhagymaport, majorannát ,és még az elején hagytam a répákból 2 szeletet, és reszelővel rá reszeltem, ezután jól összedolgoztam. Vizes kézzel apró gombócokat formáltam, és a fövő levesbe pottyantottam a golyókat. Lassú tűzön készre főztem, majd tálaltam, és pici petrezselyem zölddel megszórva lehet fogyasztani ebédre.
Igazán különleges ízt adott a levesnek a birkamáj!!!!
Jó étvágyat kívánok!!:)
Elkészítési idő: 30 perc
Birkamájgombóc leves: