Házi készítésű szappanok

 2010.04.27. 21:11



Milyen is a személyre szabott szappan?


Van aki gyógynövényeset akar, van aki legszívesebben belekeverné kedvenc parfümjét, és van aki egyszerűen szereti a saját készítésű dolgokat.

Hozzávalók a tejes- mézes szappanhoz:
1 db szappan (akármilyen jó hozzá), pár csepp tej, 1-kiskanál méz, tejes mézes tusfürdő.

Elkészítés:
Szoktam szappant vásárolni, de gondoltam kipróbálom itthon az elkészítését. Sokfajta szappant tudunk csinálni, és mivel elég száraz a bőröm, és kellőképp szeretném ápolni, és nyugtatni, így kipróbáltam a tejes, mézes variációt.
Először kerestem egy szappant, majd lereszeltem egy üvegtálba, és adtam hozzá 1-pár csepp tejet. Egy lábast kerestem, és vizet borítottam bele, és forrni hagytam. Az üveg tálat rátettem a meleg víz tetejére, és fakanál segítségével kavargattam. Mikor félig felolvadt adtam hozzá 1-kiskanál mézet, és öntöttem hozzá 2- evőkanál tüsfürdőt. Amikor jól összeolvadt elővettem párfajta formát és beleöntöttem a szappant. Kis időre a hűtőbe raktam, hogy kellő kép megdermedjen. Én 15-perc múlva kivettem, és lehet is használni.
 Elkészítési idő: 35perc

Hozzávalók a gyógynövényes szappanhoz
:
1-darab szappan, 2-kiskanál kamillatea (nem filteres), gyógynövényes, vagy mentás tüsfűrdő.

Elkészítés:
Hasonlóan kell eljárni, mint az előzőnél is tettem, hogy a szappant lereszelem, és gőz fölött megolvasztom. A gyógynövényt egy pár percig vízbe áztattam, és utána leszűrtem, majd a levét az olvasztott szappanhoz adtam. Én még öntöttem hozzá mentás tusfürdőt is 1-kiskanállal.
Ahogy kész lettem formába borítottam, és ezt is a hűtőbe tettem dermedni. Pár perc múlva kiszedtem és lehet használni. Ápolja a bőrt, tisztít, és nyugtat.

 
Nekem nagyon bevált és kívánom mindenkinek az elkészítését!

Közelről:




Távolról:




 

Címkék: tej olcsó méz egyszerű szappan praktikák könnyen

A bejegyzés trackback címe:

https://konnyen.blog.hu/api/trackback/id/tr301957419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pokheni 2012.09.29. 18:20:16

szia,
szerettem volna én is csinálni kiskorúval házi szappant ajándékba, de nem akartam lúggal dolgozni, ezért inkább a te módszeredre esett a választásom. sajnos akárhogy kavartam is a lereszelt babaszappant, csak nem akart megolvadni :-( te hogyan csináltad, hogy neked sikerült? milyen típusú szappant használtál? tudnál nekem ebben segíteni? mert ugyan a szülinap már elúszott, amire készült volna, de "mindjárt" itt a karácsony :-)))
válaszodat előre is köszönöm, teljen kellemesen a napod!
-h-
süti beállítások módosítása